[layerslider id="3"]

Utas Travel & Tours Worldwide Holidays Sdn Bhd dibawah pengawasan dan penyelarasan Lembaga Tabung Haji menawarkan perkhidmatan haji secara menyeluruh kepada bakal-bakal haji.

 

PAKEJ HAJI 1439H / 2018M

Pihak Kami Telah Mendapat KELULUSAN Dari Pihak Lembaga Tabung Haji

Bagi Mengendalikan Perkhidmatan Pakej Haji Tahun 1439H / 2018M

 

 

 

Barangan Cenderamata Untuk Pakej Haji……

 

 

Jarak Penginapan Pakej Haji UTAS Di Mekah Dan Madinah…..

hotel-banonah-4-700x650hotel-bahauddin-5

Kelebihan Memilih Pakej Haji UTAS TRAVEL…..

maklumat-penginapan-7

 


buku-panduan-umrah-11-700x650buku-panduan-haji-700x650

 

buku-panduan-mekah-12-700x650buku-panduan-madinah-13-700x650buku-panduan-arafah-mina-14-700x650dvd-700x650

 

Buku-Buku Panduan Umrah & Haji, Serta Tempat-Tempat Bersejarah Di Kota Makkah Dan Madinah Beserta DVD Kelebihan Doa Di Berikan PERCUMA…….

 

 

Pakej bertanda ** tempat adalah terhad
Semua pakej 2 orang sebilik dan 3 orang sebilik diberi keutamaan kepada jemaah berkeluarga. Keutamaan kepada jemaah terpilih (P1) yang mendaftar awal dengan Utas dan tertakluk pada kekosongan. Bilik adalah TERHAD. Pakej UTTB2*** adalah terhad 1 bilik sahaja.

* Harga setiap pakej haji di atas adalah TERMASUK Bayaran Haji Jemaah haji PJH sebanyak RM10,400 ( Tertakluk pada perubahan) yang didebitkan oleh Tabung Haji (TH) daripada akaun Jemaah Haji di TH. 

 * Harga pakej juga tertakluk pada sebarang pindaan dari kadar penginapan, pengangkutan, makanan serta KADAR TUKARAN MATAWANG ASING dan lain-lain perkara yang berkaitan dengan pakej haji. Harga Pakej termasuk cukai VAT+MT Arab Saudi. 

* Kami akan memulangkan deposit 100% sekiranya jemaah tidak bersetuju tentang perubahan harga (Boleh Dirunding) 

 

PERKHIDMATAN TAMBAHAN DAN KEISTIMEWAAN LAIN YANG KAMI TAWARKAN

(Selain yang disediakan oleh TH dan Muassasah)

 

 1. PENGANGKUTAN DALAM NEGERI – Disediakan atas permintaan dan dikenakan bayaran tambahan.
 2. SAJIAN MAKANAN – Masakan Melayu (Buffet 3 kali sehari). Minuman panas dan sejuk disediakan 24 jam.
 3. PEMBIMBING – Mutawif dan Guru Agama (bimbingan berterusan oleh Guru Agama yang berpengalaman dan bertauliah)
 4. KURSUS HAJI – Kursus dan Taklimat Intensif Haji di Tanah Air DIWAJIBKAN hadir sebelum berangkat ke Tanah Suci.
 5. UMRAH – 7 kali percuma – 5 di Tana’im, 1 di Ja’aranah dan 1 di Hudaibiyah.
 6. CENDERAHATI��- Beg Pakaian Besar Beroda, Beg Sandang, Beg Selendang, Uncang Telekung/Kasut, 4 buah buku Jilid 1,2,3 Peristiwa Dan Tempat Bersejarah Di Tanah Suci Makkah Al Mukarramah, Madinah Al Munawwarah, Arafah Mina Dan Medan-Medan Peperangan sebagai satu pengisian merenung sejarah silam sepanjang berada di Tanah Suci dan Risalah Panduan Haji atau Umrah Utas yang mudah difahami oleh semua peringkat jemaah. CD Ceramah Haji & Umrah dan CD Doa-Doa di Tanah Haram Mekah (1 set bagi setiap keluarga)
 7. ZIARAH – Ziarah sekitar Kota Madinah & Kota Makkah. Melawat ke tempat pembuatan Kelambu Kaabah – tempat Percetakan Al Quran (lawatan ini tertakluk kepada kebenaran pihak berkuasa Arab Saudi)
 8. SKIM INSURAN – Disediakan atas permintaan Jemaah dan dikenakan bayaran tambahan.
 9. PETUGAS – Berpengalaman dalam mengendali pengurusan Haji dari Malaysia dan tempatan.
 10. KULIAH HARIAN DI TANAH SUCI – Kuliah Suboh atau Ceramah Agama setiap hari selepas sarapan pagi.
 11. PERJALANAN HAJI SECARA TARWIAH (Makkah – Mina – Arafah) – Ibadah sunnah pada 8 Zulhijjah jemaah akan menuju Mina untuk Tarwiah. Tertakluk pada kebenaran pihak Muassasah serta bayaran tambahan.
 12. PERKHIDMATAN KHAS MUASSASAH – Perkhidmatan Muassasah yang berdekatan dengan tempat melontar di Mina. Disediakan secara pilihan dengan kos tambahan.
 13. ARAFAH & MINA – Khemah, makanan/minuman dan kenderaan disediakan oleh pihak Muassasah Asia Tenggara.
 14. HANTARAN BAGASI – Menyediakan kemudahan Perkhidmatan Penghantaran Barang dari Makkah dan Madinah ke Malaysia mengikut kadar yang ditetapkan oleh syarikat penghantaran segera (courier service).
 15. KELEBIHAN / KEISTIMEWAAN – Penginapan Utas dekat dengan Masjidil Haram sesuai untuk semua jemaah terutama yang sudah berumur, jalan mendatar dan terlindung dari panas waktu Zohor dan Asar ke dataran masjid.
 16. LAIN-LAIN – Tempoh berada di Tanah Suci dari 40 – 45 hari. Perubahan tarikh balik (awal) diuruskan atas permintaan dengan dikenakan bayaran tambahan seperti bayaran hotel, pengangkutan dan makanan mengikut caj semasa. Bantuan perkhidmatan bagi mereka yang ingin melaksanakan Badal Haji dengan bayaran upah tambahan. Bantuan perkhidmatan jemaah yang kurang upaya memerlukan kerusi roda untuk Tawaf / Saie dengan bayaran tambahan. Jemaah yang tua, uzur dan sakit akan diberikan bantuan penghantaran ke klinik / hospital.

 

Contact us